Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Wi-Fi Ağı Üzerinden Çağrı Nasıl Yapılır?

Bilişimin ve teknolojinin son

Bilişimin ve teknolojinin son yıllardaki artan ivmesi sayesinde “yok artık” demek mümkün değil. Zira daha 10 yıl öncesine kadar akıllı telefon gibi bir şey bile yokken koskoca bilgisayarların gerçekleştirdiği işlevleri ceplerimizdeki aygıtlarda yapabilir hale geldik. Bilişim kendisini aşıp büyük bir pazara dönüşünce ve getirisi yüksek olunca ister istemez birçok marka ve irili ufaklı kurumlar üst düzey işler ortaya koyuyor. Kullanıcılar açısından da işler gayet yolunda. Çünkü alternatifler çoğalında kimse tekelliğe maruz kalmıyor ve ilgilendiği uzmanlık alanına dair birçok telefon modeli onlarca uygulama ve yüzlerce metot edinebiliyor. Aynı oranda internet kullanım oranı da yükselince dünyadaki milyonlarca insan buralarda iletişime geçebiliyor. Wi-Fi kaynakları sayesinde internet kotasında da sorun yaşamazken güvenli biçimde ağlara bağlanıyoruz. Wi-Fi ortak ağlarının getirileri yalnız bununla da sınırlı değil. Zira pek çok kişinin duyunca şaşıracağı özellikleri de var. Mesela Wi-Fi ağı üzerinden çağrı yapmak görüşme gerçekleştirmek birçoğumuzun bilmediği veya tahmin etmediği detaylardan. Bu ağın böylesine direkt iletişime geçirmesi şaşırtırken Wi-Fi’den çağrı nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Bahsettiğimiz özelliği şimdilik Android telefonlarında kullanabiliyoruz. Google geliştiricilerinin imzasını taşıyan Android halihazırda açık yazılım özelliği ile üretilip geliştirilirken imalatlarına entegre eden firmaların da ekstradan bir düzenlemesinden geçiyor. Her ne kadar ana diyagramı aynı olsa da son etapta farklı işletim sistem yapılarından söz ediyor olabiliriz. Değişik işlevleri barındırabilmesi insanlara geniş hareket alanı sağlamasının yanında ürün ve çözüm asından da tahmin edilenin ilerisinde opsiyonları kişilerin huzuruna sununca Android cihazları satın alanların memnun olmama olasılığı yok. Elbette bilinçsizce hareket ettiğinizde uzun vadede keyfiniz kaçabilir veya siber korsanların saldırısına maruz kalabilirsiniz. Lakin gerekli araştırma ve incelemeleri yaparak güvenilir kaynaklardan faydalandığınızda sorun yaşamazsınız. Wi-Fi ağı sorunları hususunda belki de canınızdan bezdirecek durumlarla karşılaşıyor olabilirsiniz ama aldığınız hizmetin fonksiyonel yapısından şikayetleriniz yoktur. Yine tek başına internet bağlantısı sağlamasının ötesinde faydaları da var. Mesela çağrı gerçekleştirmek mesaj veya dosya göndermek Wi-Fi ağı meyvelerinden sadece birkaçı. Özellikle teknoloji dünyasından söz ediyorsak hayal edilip de yapılamayacak pek çok az şey vardır. Dolayısıyla aklımıza gelecek en zor vey saçma şeyi bile Google’a yazdığınızda muhtemelen ona yakın şeyler bulabiliyorsunuzdur. Peki bizim bu bahsettiğimiz Wi-Fi ağından çağrı yapma tam olarak nasıl gerçekleşiyor?

wi-fi-agi-cagri-yapmak

Wi-Fi Ağı Üzerinden Çağrı Yapmak Mesaj Göndermek

Belirli kapasitedeki dosyalarımızı bile ağa bağlanan kişilere gönderebildiğimiz işlemi bir üçüncü parti uygulama sayesinde yapabiliyoruz. wi-Fi ağınızdaki kişileri tanıyor ve güveniyorsanız yazılımı indirerek hemen indirmenizi tavsiye ederiz.

Wi-Fi Talkie denen uygulama Google Play Store’dan Android tabanlı cihazlara hizmet veriyor. Eğer bir ağa bağlıysanız kurulumu yaptıktan sonra sesli arama yani çağrı mesajlaşma dosya transferi gibi işlemleri yapabilirsiniz.