Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Wifi Şifresi Olmadan Wifi’ye Bağlanma

Gittiğimiz kafelerde restoranlarda ve

Gittiğimiz kafelerde restoranlarda ve buna benzer birçok yerde wifi’ye bağlanmak isteriz ve bunun için de wifi şifresini sorarız.

WiFi interneti cihazlar arasında bağlamak için radyo frekansı sinyallerini kullanan bir kablosuz ağa verilen bir terimdir. Bu modern dünyamızda tartışılmaz bir rolü vardır. WiFi ağlarının büyük çoğunluğu şifre korumalıdır. Bununla birlikte kolaylık sağlamak için üreticiler bir misafir kullanıcının bir şifre bilmeden ağa girmesi için birkaç çözüm sundu. Bununla birlikte birisinin WiFi ağına izni olmadan erişim sağlamanın görgü kurallarının (ve muhtemelen yasanın) ihlali olduğunu lütfen unutmayın.

WPS

WPS WiFi Korumalı Kurulum anlamına gelir. WPS WPA Kişisel veya WPA2 Kişisel güvenlik protokollerini kullanan ağlarda çalışan bir güvenlik standardıdır. Teknobabble’dan arındırılmış olan WPS bir WiFi yönlendiricisinin fiziksel olarak konukların erişebileceği bir yere yerleştirilmesi durumunda misafirin bir şifre girmek yerine yönlendirici üzerindeki bir düğmeye basarak yönlendiriciye bir ağ bağlantısı oluşturabileceği anlamına gelir. WPS kullanmak çok basittir. Genel olarak yapmanız gereken tek şey akıllı telefonunuzda veya başka bir konuk cihazında doğru ayarlara sahip olduğunuzdan emin olmak ve yönlendiriciye fiziksel olarak erişebildiğinizden emin olmaktır.

Ana ekrandan ‘Ayarlar’ uygulamasını başlatın.
Ağ ve internet ayarları bölümüne gidin.

‘WiFi’ ye dokunun.
WiFi ayarları sekmesine veya menüsüne dokunun.
‘Gelişmiş’ düğmesine dokunun.

‘WPS Düğmesiyle Bağlan’ seçeneğine dokunun.
Telefonunuz otomatik olarak WiFi ağına bağlanacaktır ve cihazınıza bu WiFi bağlantısını unutmasını söylemediğiniz sürece bu adımları tekrarlamanız gerekmez.

Yönlendirici Misafir Modu

WiFi bağlantısını misafirlerle parola zorluğu olmadan paylaşmanın bir başka seçeneği de ağ yöneticisi olarak yönlendiricinizde bir misafir ağı kurmanızdır. Neredeyse tüm modern yönlendiriciler konuk ağ özelliğini destekler ve konuk ağında parolayı boş bırakabilirsiniz.
Bilgisayarınızın tarayıcısını açın ve yönlendiricinizin IP adresini adres çubuğuna yapıştırın.
Yönetici kimlik bilgilerinizi kullanın.

Giriş yaptıktan sonra ‘Misafir Ağı’ seçeneğini bulmanız gerekir. ‘Kablosuz Ayarları’ bölümünde bulmanız muhtemeldir.
‘Konuk Ağı’ nı bulun ve etkinleştirin.
Ardından konuk ağınızı adlandırın ve haydedin.

QR Kod

Birinin WiFi ağına erişmek veya şifreleri kullanmadan sizinkini kullanmalarına izin vermek istiyorsanız bunun yerine her zaman QR kodlarını kullanabilirsiniz.
Tarayıcıyı arkadaşınızın bilgisayarında başlatın ve QR Stuff QR kod oluşturucuya gidin .
Veri türü menüsünü ekranın sol tarafında göreceksiniz. ‘Wifi Girişi’seçeneğinin yanındaki radyo düğmesini tıklayın.

Bundan sonra ağ sahibinin ağ adını (SSID) ve parolayı girmesini sağlayın.
Telefonunuzdaki herhangi bir QR kodu tarama uygulamasını başlatın. Bu tür bir uygulamanız yoksa Google Play’den bir tane indirip yükleyin. Kodu taradığınızda otomatik bir şekilde wifi’ye bağlanacaksınız.