Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10 Bilgisayar Seri Numarası Öğrenme

Yeni Windows PC kullanıcıları

Yeni Windows PC kullanıcıları tarafından bizlere sorulan en sık sorulardan birisi bilgisayar seri numarasının yeridir. Bu sebepten dolayı bugün sizlere bilgisayar seri numaranızın nerede bulacağınızı adım adım kısaca anlatacağız.

Öncelikle sizlere bilgisayar seri numarasının ne işe yaradığından kısaca bahsedelim. Bilgisayar seri numarası aslında önemli işlev gören bir şeydir. Örneğin bilgisayarınıza bir parça isteyeceğiniz zaman ilk ihtiyacınız olan şey bilgisayar seri numarasıdır. Yada farklı bir örnek verecek olursak bilgisayarınızda olan bir problem için servisi aradığınız zaman bu probleme ulaşabilmek için teknik sizden bilgisayar seri numarası isteyecektir. İşte bu sebeplerden dolayı aslında bilgisayarınızın seri numarası çok önemlidir. Bilgisayarınızın ne olursa olsun seri numara genellikle bilgisayarınızın altına yapıştırılmış etikette mevcuttur.

Ancak yapıştırılma durumunda olduğu için söküldüğünde yada herhangi bir şey olduğunda bu seri numara PoweShell ve ya Komut İşlemini kullanarak bakmanız gerekmektedir.
İlk olarak PowerShell üzerinden bilgisayarın seri numarasını bulmak için ilk yapmanız gereken şey bilgisayarınızı açıp başlat kısmını açmaktır. Başlat kısmını açtıktan sonra PowerShell’i aratarak çıkan şey de sağ tıklayarak “Yönetici Olarak Çalıştır” sekmesini seçin. Daha sonra karşınıza çıkan sayfa da ” Get-WmiObject win32_bios | select Serialnumber” komutunu yazın ve enterlayın. Bu işlem sayesinde karşınıza çıkacak olan sayfa da bilgisayarınızın seri numarası yazacaktır.

Komut İşlemini kullanarak bilgisayar seri numarasını bulmak için ise tekrardan bilgisayarı açıp başlat kısmına sağ tıklayıp “Komut İşlemi Yönetici” sekmesini seçin. karşınıza çıkan sayfa da ” wmic bios get SerialNumber” komutunu yazıp enterladığınız zaman bilgisayar seri numaranız karşınıza çıkacaktır.