Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10 Microsoft Edge Kaldırma

Bilgisayarınızı sıfırdan açtıysanız yaptığınız

Bilgisayarınızı sıfırdan açtıysanız yaptığınız ilk şey Microsoft Edge’i açıp Google Chrome’u kurmak olacaktır. Tabii tüm bu adımlardan sonra Microsoft Edge’e olan ihtiyacınız sona erecek ve onu kaldırmak için çeşitli yollar arayacaksınız. Peki Microsoft Edge Nasıl Kaldırılır?
Baştan söylememiz gerekiyor ki Windows 7 kullanıcıları Explorer’ı birkaç basit adımla cihazlarından kaldırabiliyor ancak aynı durum Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcıları için geçerli değil. Peki söz konusu işletim sistemi Windows 10 olduğunda neler yapabilirsiniz?

Microsoft Edge Nasıl Kaldırılır?
Her ne kadar isim değişikliğine gidilmiş olsa da Microsoft Edge tıpkı Internet Explorer diyebiliriz. Bu noktada Windows 10’a sahipseniz ve Microsoft Edge’den kurtulmanın herhangi bir yolunu arıyorsanız ne yazık ki yapamayacaksınız. Ancak bu bilgisayarınızda görünmesine engel olamayacağınız anlamına gelmiyor. Bu noktada uygulayabileceğiniz ana çözüm uygulamayı devre dışı bırakmak olacaktır. Sık sık akıllı telefonlarımızda da uyguladığımız bu yöntemle birlikte uygulamayı kaldırmış olmasanız da ana ekranınızdan ya da başka herhangi bir yerden görünmesini ve cihazınızda çalışmasını önleyebilirsiniz.

1. Arama kutucuğuna tıklayın.
2. Windows Özellikleri yazın.
3. Windows Özelliklerini Aç veya Kapat isimli butona tıklayın.
4. Microsoft Edge’in yanındaki tiki kaldırın.
5. Çıkan uyarıya Evet diyerek devam edin.

Tüm bu adımların ardından cihazınızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra Microsoft Edge cihazınızda devre dışı bırakılmış olacak. Eğer tekrar aktif hale getirmek isterseniz aynı adımları takip ederek yanındaki tiki tekrar işaretlemeniz yeterli olacaktır.