Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10’da klavyenizi yeniden eşleştirin!

Windows’un son 35 yılda

Windows’un son 35 yılda geçirdiği tüm değişiklikler için bir şey neredeyse tamamen aynı kaldı. Kalan QWERTY düzeni şimdi de o zamanlar olduğu kadar yaygın ve birçok işlev tuşu benzer görevler için kullanılıyor. Bu çoğu insan için işe yarasa da ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmamış olabilir. Ama endişe etmeyin. Klavyenizi eşleştirerek bu sorunu çözebilirsiniz.

SharpKeys Kullanarak Klavyenizi Yeniden Eşleştirme
Klavyenizdeki düğmeleri yeniden eşleştirmenize yardımcı olan çeşitli üçüncü taraf programlar var ancak SharpKeys’i seviyoruz. Ücretsiz kullanımı kolay ve sadece bir anahtarı diğerine yeniden eşlemek istiyorsanız mükemmeldir. İşte nasıl kullanılacağı!
-SharpKeys’i randyrants.com’dan indirin . ZIP dosyasını tavsiye ederiz.
-Dosyayı açın ve uygulamayı açın. Cihazınızda değişiklik yapması için izin vermeniz gerekecek.
-Sol alt köşeden ‘Ekle’yi tıklayın.
-Görünen pencerede hemen hemen aynı iki liste göreceksiniz – biri ‘from’ tuşu ve diğeri ‘to’ tuşu için. Soldaki listeden değiştirmek istediğiniz mevcut tuş işlevini ve sağ liste için bunu hangi işleve dönüştürmek istediğinizi seçin (‘Anahtarı Kapat’ı seçmek basılan hiçbir şeyi yapmayacağı anlamına gelir). Daha kolaysa her listenin altına aradığınız anahtarı yazabilirsiniz.
-Listedeki her iki tuş da vurgulandığında onaylamak için Tamam’ı tıklayın.
-Yeniden eşleştirmek istediğiniz kadar anahtar için tekrarlayın. Aşağıda görebileceğiniz gibi Q tuşu şimdi F1 işlevini gerçekleştirecek Sağ Kaydırma bir geri alma gerçekleştirecek ve Windows -Tuşu artık hiçbir şey yapmayacaktır.
-Değişiklikleri uygulamak için ‘Kayıt Defterine Yaz’ı tıklayın ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bu kadar! Uygulamaya dönerek herhangi bir özelleştirmeyi istediğiniz zaman ekleyebilir düzenleyebilir veya silebilirsiniz ancak değişiklikleri yaptıktan sonra her zaman ‘Kayıt Defterine Yaz’ı tıkladığınızdan emin olun.