Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10’da Varsayılan Tarayıcı Nasıl Değiştirilir?

Neredeyse herkesin favori bir

Neredeyse herkesin favori bir web tarayıcısı vardır. İstatistikler çoğu insan için Google Chrome’u önerirken Firefox ve Opera’nın beğenileri çok daha küçük ama sadık bir kullanıcı tabanına sahip. Safari macOS’ta nispeten popülerdir Microsoft ise yeni Edge sürümü ile benzer bir etki yaratmaya çalışıyor.

Windows 10’da varsayılan tarayıcınızı nasıl değiştirirsiniz?
Çoğunlukla yeni bir web tarayıcısını ilk kurduğunuzda hemen hemen size bunu varsayılan olarak ayarlamak isteyip istemediğinizi soracaktır. Bu eski tarayıcınızdan yer imleri tarama geçmişi ve diğer tercihler gibi şeyleri içeri aktarmanın yanı sıra bunu yapmak için iyi bir fırsattır. Bunu varsayılan yapmak istiyorsanız;
-Ayarlar> Uygulamalar’a gidin ve sol bölmede ‘Varsayılan uygulamalar’ı seçin
-Şu anda varsayılan olarak ayarlanmış olan tarayıcının simgesini ve adını göreceğiniz —–‘Web tarayıcısı’ başlığına gidin.
-Tıkladığınızda aralarından seçim yapabileceğiniz şu anda yüklü uygulamaların listesini göreceksiniz. Siz ilgili olanı seçin.

Windows 7’de varsayılan tarayıcınızı nasıl değiştirirsiniz?
Artık desteklenmemesine rağmen hala Windows 7 kullanıyorsanız aynı seçenek Denetim Masası’nda da mevcuttur. Programlar> Varsayılan Programlar> Varsayılan Programları Ayarla’yı seçin ve istediğiniz tarayıcıyı bulmak için aşağı kaydırın. Ardından “Bu programı varsayılan olarak ayarla” yı tıklayın.