Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayar Çok Geç Açılıyor Sorunu!

Bu yazımızda sizlere bilgisayarın

Bu yazımızda sizlere bilgisayarın geç açılma konusunda yardımcı olacağız. Bilgisayara yeni bir işletim sistemi kurduğunuz zaman bilgisayarı kapattığınız ya da açtığınız zaman hemen kapanır ya da hemen açılır. Bu durum da bilgisayara yüklediğiniz programlar bilgisayar bellek dosyası donanım sorunları bilgisayarın geç açılmasına neden olur. Yaşanan sorun üzerinden sizlere yardımcı olacağız.

İlk olarak bilgisayarınızda gereksiz cache temp bellek dosyalarını ve eski programları dosyalarını temizlemeniz gerekiyor. Bu durum için bilgisayarınızda kayıt defterini temizleyebilirsiniz. Bilgisayarda yer alan Dağınık kayıt tutmuş dosyaları sıkıştırma işlemi yaparak bir araya toplayın.  Windows + R çalıştırıp daha sonra çalıştır penceresini açın. Bu alana msconfig komutunu yazın.

Karşınıza sistem yapılandırma penceresi çıkacaktır. Bu pencere üzerinden devre dışı bırakma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Başlat menüsü üzerinden işe yaramayan ve gereksiz olan dosyaları kaldırın. Önünde yer alan tik işaretine basarak dosyaları kaldırabilirsiniz. Tik işaretini kaldırdığınız zaman bu programlar açılışta çalışmayacaktır. Bu durum sayesinde bilgisayarın hızlı çalışmasını sağlammış olursunuz.

Harddisk bağlantı kablolarında oluşan sorun bilgisayarın açılışını etkileyebilir. İyi bir bağlantı olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca bilgisayarda yer alan virüsler de geç açılma ya da geç kapanmaya neden olur. Bu durum için bilgisayara bir antivirüs yazılımı ile tarayın. Yukarıda yer alan işlemler sayesinde bilgisayarınızın geç açılası ya da geç kapanmasının önüne geçebilirsiniz.